StartpaginaKoop en kook slim!

Eet minder vlees!

Veel mensen vinden scharrel- en EKO-vlees steviger en voller van smaak en steeds meer mensen ontdekken dat het leuk en makkelijk is zonder vlees te koken!. Door minder (vaak) vlees te eten kun je voor hetzelfde geld of, zelfs goedkoper koken dan wanneer je elke dag goedkoop industrievlees eet. Het geld dat je zo uitspaart kun je besteden aan beter, diervriendelijker vlees of aan lekkere vervangende producten.

Vlees is niet nodig

Voor je gezondheid is het bovendien niet nodig elke dag vlees te eten. Volgens het Voedingscentrum is vlees zelfs helemaal niet nodig voor een gezond dieet, als je maar gevarieerd eet. Minder, en beter vlees eten is niet alleen goed voor jezelf, het is ook goed voor het milieu en het klimaat. De vee-industrie is immers verantwoordelijk voor veel vervuiling en pas geleden werd bekend dat de veehouderij voor 18% verantwoordelijk is voor de uitstoot van broeikasgassen en de opwarming van de aarde.

Recepten

Tot slot: Koken zonder vlees is leuk en makkelijk. Het is niet moeilijk om recepten voor heerlijke gerechten zonder vlees te vinden. In de bekende, goedkope boekhandels kun je altijd voor weinig geld leuke vegetarische kookboeken vinden en natuurlijk helpt ook internet je op weg. kijk maar eens op deze sites:
De Nederlandse Vegetariersbond
Vegatopia