StartpaginaLet op het keurmerk!Scharrel Keurmerk


Scharrelvlees komt van dieren die een goed leven hebben. De regels zijn minder streng dan die voor het EKO-keur, maar ook scharreldieren komen buiten en hebben stro of strooisel in de stal, die ruimer is dan in de bio-industrie. De regels voor het scharrelkeurmerk zijn opgesteld door Producert en de naleving wordt gecontroleerd door Deltacon.

Je kunt de verschillende soorten scharrelvlees (kip, varken, rund) herkennen aan aparte keurmerken, die allemaal op elkaar lijken:


Naast deze Nederlandse keurmerken kun je soms ook buitenlands scharrelvlees in de schappen van de supermarkt vinden. Scharrelkippenvlees komt namelijk vaak uit Frankrijk, omdat er in Nederland nauwelijks scharrelvleeskippen worden gehouden. Frans scharrelvlees herken je aan het Label Rouge keurmerk.Scharrelkippen.

Dit zijn Franse scharrelkippen. Te herkennen aan het Label Rouge keurmerk.

Ook scharrelvlees is duurder dan het gewone industrievlees maar ook hier geldt: als je slim koopt en kookt ben je uiteindelijk misschien wel goedkoper uit!

Waar te koop?

Scharrelvlees koop je bij speciale scharrelslagers en in sommige supermarkten. Adressen van scharrelslagers vind je op de site van Producert.

Meer over scharrelvlees lees je op scharrelvlees.net